3 Decoreer en verbouw Tips van een top interieurontwerper

In dit artikel vind je 3 interieuradvies tips! Ga voor meer informatie naar CEKA Nederland.

Bepaal je stijl

Hoe wil je dat een ruimte voelt? Hier is een truc om u te helpen slijpen in op uw stijl: neem een kijkje in je kast. Heb je liever stukken op maat of heb je liever lossere en comfortabelere items? Neig je naar bepaalde kleuren of patronen? Een andere manier om je te helpen je stijl te bepalen is om te denken welke trefwoorden bepalen hoe je wilt dat een ruimte aan voelt. Traditioneel, formeel, elegant? Speels, humoristisch, uitnodigend? Monochromatisch, gestroomlijnd, modern?

Neem notitie van ontwerp inspiraties in elk facet van het leven. Deze worden vaak gebruikt als uitgangspunt om met klanten te bespreken wanneer een interieur designer wordt ingehuurd om te helpen bij het ontwerpen van het interieur van huizen. Denk aan een hotel waarin je hebt verbleven of restaurants waarin je hebt gegeten dat je aangenaam vond. Misschien was het een minimaal interieur van je reis naar Japan of een clubby bar in New York ingericht met versleten lederen stoelen.

chaletbouw

Kom erachter wat je niet leuk vindt

Het is een stuk makkelijker voor mensen om uit te drukken wat ze niet willen. Door het zetten van antipathieën, kan er geëlimineerd worden wat niet bij je past. Een gedurfde grootschalige afdruk kan jezelf bijvoorbeeld dat je herinnert aan iets van je kindertijd dat je niet in je eigen ruimte wilt zien.Ook kan een bepaalde kleur gevoelens oproepen van een verleden gebeurtenis trend waarbij je niet staat te popelen om het te herhalen. Deze herinneringen en reacties zijn zeer persoonlijk en individueel, maar bepalen ook onze smaak.

Bouwen in de ruimte

Ruimteplanning, die van invloed is op schaal, is essentieel. Mensen gebruiken vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een ruimte. Er wordt vaak een bepaald retail bedrijf de schuld gegeven van de grootschalige inrichting die interieurs verzadigt. Bouwen rond het meubilair dat je eigenlijk ruimte voor. Denk na over de balans van een ruimte. Voor grotere kamers: overweeg de oprichting van zones voor verschillende activiteiten: een zithoek die bevorderlijk is voor een gesprek; een ander gebied voor televisiekijken; een werkruimte met een bureau of tafel voor projecten of spelletjes. Denk na over het visuele gewicht en de verdeling om een ruimte in evenwicht te brengen. Verhouding en schaal zijn de sleutel tot elk ontwerp.

Geef een reactie