Bankhoezen

We scheiden afval in verschillende containers en doen ons plastic en drankkartons in een speciale vuilniszak. Omdat we allemaal liefde hebben voor de planeet is het besef doorgedrongen dat we er toch wat zuiniger mee om moeten gaan. Het gescheiden inzamelen van afval is een mooi voorbeeld van deze nieuwe houding, je bankstel een tweede leven geven is dat ook.

De GFT-container raakt amper nog vol door het scheiden van afval

Afval scheiden? Wat een gedoe. Dat was aanvankelijk de opinie als afvalscheiding aan de orde kwam. Ondertussen weten we niet beter en bergen we plastic bijvoorbeeld net als oud papier apart op. We hebben een container voor groenafval en etensresten en de GFT-container raakt zo amper nog vol. En dat is een goede zaak. Want de afvalberg is al zo groot, die moet beslist niet nog groter worden. We rijden elektrisch tegenwoordig en denken bij alles beter aan de aarde, het milieu.

Geef je bank met bankhoezen een tweede leven

Ook als het om je meubels gaat kun je rekening houden met het milieu. Dit doe je door bijvoorbeeld je bankstel met een nieuwe nockeby bankhoes een tweede leven te geven. Bankhoezen beschermen niet alleen je bank tegen vlekken, ze geven je bank ook meteen een nieuwe uitstraling. Kies je voor bankhoezen in een kleur die afwijkt van de echte kleur, dan zal menigeen denken dat je een nieuw bankstel gekocht hebt. Zo sla je dus twee vliegen in één klap: de afvalberg wordt niet groter en jij hebt een bank waarvan iedereen denkt dat ie nieuw is. Vaak is een bankstel wel eens wat versleten wat betreft de stof, maar zit de bank nog wel heerlijk. Door beschermhoezen te kopen los je dat probleem op, want de sleetse stof is onzichtbaar en jij geniet nog wel van de comfortabele bank.