camerabewaking

Camerabewaking: hoe kies je de juiste soort?

Wanneer je voor je bedrijf of evenement op zoek bent naar camerabewaking dan stuit je al snel op een probleem: er zijn ontzettend veel verschillende soorten om uit te kiezen. Camerabewaking bestaat onder andere in de vorm van:

  • volledige camerasystemen
  • live camerabewaking
  • live camerabewaking die je uitbesteedt 
  • mobiele camerabewaking
camerabewaking

Iemand die meekijkt

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het regelen en monteren van camerasystemen biedt soms ook live camerabewaking. Dat wil zeggen dat er camera’s hangen waarop je live mee kunt kijken. Vaak doet zo’n bedrijf dat dan zelf. Ze kunnen op elk gewenst moment voor jou continu meekijken om te zien of er geen gekke dingen gebeuren. Als het noodzakelijk is dan kunnen ze ingrijpen. Het is voor deze professionele centralisten op zo’n meldkamer mogelijk om meerdere beelden tegelijk in de gaten te houden. Ze zien bovendien vaak dingen die wij zelf niet snel op zullen merken omdat we niet getraind zijn. Deze deskundige hulp bij het volgen en bestuderen van je camerabeelden is dus geen overbodige luxe.

Mobiele camerabewaking

Ben je op zoek naar beveiliging voor je evenement in de vorm van camera’s? Dan is mobiele camerabewaking misschien een optie. Deze mobiele units kunnen vrij simpel geplaatst en verplaatst worden. Dat is dus wel zo praktisch bij een evenement want doorgaans worden deze locaties ook voor andere doeleinden gebruikt. Je kunt ze gemakkelijk neerzetten maar dus ook net zo snel weer verplaatsen.

Afschrikkende werking

Camera’s hebben bovendien een afschrikkende werking. Mensen zijn minder snel geneigd om iets uit te spoken als ze weten dat ze in de gaten worden gehouden.

Geef een reactie