De 3 grootste voordelen van slapen op zolder

Voldoet je huidige slaapkamer momenteel niet aan jouw wensen? Heb je meer ruimte nodig? Of staat er misschien gezinsuitbreiding op de planning? Dan biedt een ongebruikte zolderkamer wellicht de uitkomst. 

De zolder wordt nog al te vaak als opslagplaats gebruikt. Hier worden spullen gedumpt die je eigenlijk nooit gebruikt of waar je simpelweg geen afscheid van kan nemen. En dat is jammer, want met de nodige aandacht kan je hier een fijne kamer van maken. Je eigen etage, waar je heerlijk tot rust kan komen. Natuurlijk is het wel belangrijk om eerst te beoordelen hoeveel ruimte hier is en wat er mogelijk is. Zo kun je direct een plattegrond maken en spullen shoppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat geweldige dekbedovertrek bij Weidswonenenslapen? Vervolgens is het enkel nog een kwestie van inrichten!

Twijfel jij nog over het realiseren van een slaapkamer op zolder? Wij zetten de 3 grootste voordelen voor je op een rijtje. 

  1. Extra veel ruimte 

De slaapkamer wordt tegenwoordig voor steeds meer verschillende doeleinden ingezet. Dit is niet meer alleen de ruimte waarin we van een welverdiende nachtrust genieten, maar ook de plek waar we van onze vrije tijd genieten en de drukte van de alledaagse dag van ons afschudden. Enkel dekbedden kopen bij weidswonenenslapen.nl is niet meer voldoende. Steeds vaker zien we dan ook dat er ruimte wordt gemaakt voor een televisie, een loungehoekje of een grote boekenkast. Helaas zijn niet alle slaapkamers hier voor geschikt. Als je slechts over een kleine slaapkamer beschikt, kan het realiseren van een zolderslaapkamer veel voordelen opleveren. Zeker op het gebied van ruimte. 

Wil je van een nog grotere ruimte genieten? Dan loont het ook om een dakkapel te overwegen. Zo creëer je niet alleen een volwaardige slaapkamer, maar vergroot je ook nog eens de ruimte. Wellicht is het dan zelfs mogelijk om twee kamers op deze etage te maken. Ideaal als er gezinsuitbreiding op de planning staat! 

  1. Ideaal met een pasgeboren baby 


Veel mensen kiezen voor een extra slaapkamer op zolder als er gezinsuitbreiding komt. Bovendien heeft dit nog een groot voordeel. Omdat er een gehele etage tussen jou en de baby zit, zal deze de ander niet zo snel wakker houden. Ideaal als je de nachten wil verdelen of als je partner weer aan het werk gaat. Zo kan de één bij de baby blijven en de ander heerlijk van een beetje nachtrust genieten op zolder. 

Bovendien kun je, zodra de kleine uiteindelijk een stuk ouder is, er ook nog voor kiezen om de zolder als grote speelkamer in te richten. Ideaal! Zo heb jij niet al het speelgoed op de benedenverdieping en heb je geen kind meer aan ze. Leg de wollen dekens van Weidswonenenslapen op de grond en ze kunnen zich uren op de vloer vermaken. 

  1. Betere nachtrust 

Word jij ook altijd om de haverklap wakker van je kinderen? Dit terwijl zij gewoon doorslapen, maar wellicht wat onrustiger zijn? Dan kan een extra verdieping precies doen waar jij zo naar verlangt: een betere nachtrust. Je wordt niet meer van ieder geluidje wakker, maar hoort het natuurlijk nog wel gewoon als er écht iets aan de hand is. Daarnaast kunnen ze, zodra ze ouder zijn, lekker nog even in hun eigen kamer spelen zonder dat jij hier wakker van wordt.