haagbeuk

De voor- en nadelen van de haagbeuk

Je wil een haag in je tuin? Goed idee! Veel mensen kiezen voor een afscheiding bestaande uit groen in plaats van een schutting of hek, en dat is een positieve verandering. Groen is namelijk beter voor de natuur. De haagbeuk is razend populair als haagplant en dat is niet zo gek. Het heeft een aantal grote voordelen, maar ook nadelen.

haagbeuk

De voordelen

Het is bij het planten van groen belangrijk om te onthouden in wat voor grond je planten komen te staan. Niet elke plant kan goed tegen elke soort grond. Behalve de haagbeuk. Deze plant is geschikt voor vrijwel iedere grondsoort en dus ook vrijwel iedere tuin. Dat is praktisch!

Winterhard en klaar voor regen

Een ander voordeel is dat deze plant prima tegen de strenge winters in Nederland kan. De regen doet hem ook maar weinig. Je hoeft je dus niet zorgen te maken of je plant de zomer wel gaat halen. Dat is voor deze plant geen probleem. In elk seizoen heb je privacy en een prachtige haag. Daarnaast is nog een voordeel dat je deze haag maar weinig hoeft te snoeien. Het snoeien kost je bovendien heel weinig moeite. Weinig onderhoud is ideaal voor wie nog niet veel ervaring heeft met tuinieren.

haagbeuk

De nadelen van de haagbeuk

Je denkt nu ongetwijfeld: heeft deze plant eigenlijk ook nadelige kanten? Ja, helaas wel. Net als elke andere plant. Een nadeel is dat de haagbeuk niet zo goed tegen droogte kan. In een erg hete zomer zal je de plant dus veel moeten besproeien.