Diverse lampen

Design verlichting samen met opdrachtgevers

William Brand van Brand Van Egmond is in de wereld één van de beroemdste ontwerpers van design verlichting. Hij maakt jaarlijks een collectie van design verlichting op basis van handgemaakte lichtsculpturen. Deze collectie is in de winkel in Naarden te koop. Daarnaast werkt Brand in de hele wereld samen met architecten en interieurontwerpers bij het bedenken van concepten voor grote opdrachtgevers. Voorbeelden daarvan zijn hotels, restaurants, kantoren van grote multinationals, etc. De ontwerpen op basis van design verlichting van Brand zijn zo vernieuwend en opmerkelijk, dat zij het lichtontwerp gebruiken als inspiratie voor het interieurontwerp.

diverse lampen

Maatwerk

Dergelijke grote opdrachten passen uiteraard niet in een bestaand concept. Een lichtontwerp voor een bijzonder gebouw wordt daarom helemaal op maat gemaakt. Vaak wordt er wel design verlichting uit een bestaande collectie in het ontwerp opgenomen. Net zoals het een uitdaging is om een verlichtingsconcept te bedenken waarop het interieurontwerp wordt afgestemd, is ook de omgekeerde situatie een uitdaging. Dan moet Brand zich als ontwerper in dienst stellen van een collega. Ook dat is een rol waarin hij zich prima thuis voelt. Uiteindelijk is dat ook waar hij vandaan is gekomen: met subtiele maar bijzondere accenten van licht en kleurnuances met design verlichting de finishing touch van een interieurontwerp realiseren.

verlichting aanschaffen

Verborgen successen

Op de website van Brand van Egmond is een aantal fraaie voorbeelden te zien van de grote projecten waaraan door het bedrijf is meegewerkt. Voor de argeloze bezoekers van de winkel blijft dat grote succes een beetje verborgen. Klanten die in de winkel van Brand van Egmond komen krijgen daarentegen uitstekend lichtadvies voor hun kantoor of woning. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van de design verlichting uit de collecties van de afgelopen decennia.