Thermo lichtkoepel

Deze accessoires voor je lichtkoepel moet je hebben

Je hebt een lichtkoepel in huis? Leuk! De lichtkoepel is weer helemaal terug van weggeweest. Het is een leuke manier om je huis wat meer allure en charme te geven. Bovendien zorgt het voor extra lichtinval. Licht is goed voor onze gezondheid en helpt tegen depressies. Een lichtkoepel is dus aan te raden voor elke donkere, bedompte ruimte. 

dak raam

Opstand en variatie

Lichtkoepels heb je in eindeloos veel soorten en maten. Allereerst heb je voor een lichtkoepel een opstand nodig. Dit is in feite het kozijn van jouw lichtkoepel. Dit deel is bevestigd in het dak en is de basis van je lichtkoepel. De opstand heb je in allerlei vormen, geschikt voor rechthoekige of ronde koepels. Heb je in jouw woning een opstand maar ben je niet blij met de koepel? Dan kun je deze gemakkelijk vervangen. 

Als je een opstand en koepel hebt, dan kun je gaan nadenken over accessoires. Welke accessoires geschikt zijn voor jouw lichtkoepel, hangt af van het soort koepel dat je hebt. Dient jouw koepel vooral als ventilatie, of is deze bedoeld voor lichtinval? Kan de koepel open en indien ja, is deze bedoeld als manier om het dak te betreden? Al deze vragen maken uit voor je accessoires gaat uitzoeken.

complete set

Anti-inbraak, horren en meer

Natuurlijk kun je een lichtkoepel gebruiken als ventilatie of dakbetreding, maar dan kunnen kwaadwillenden er ook doorheen klimmen toch? Niet als je een anti-inbraakrooster bevestigt aan je lichtkoepel. 

bron: Lichtkoepels.info