Een dekbed voor elk seizoen; dat kan

De meeste mensen zijn er wel bekend mee dat er een dekbed is voor een specifiek type seizoen. Echter, wist je ook dat er dekbedden zijn die geschikt zijn voor elke weerstype en elke temperatuur? De vraag is; hoe herken je een dekbed als deze en wat zijn de eigenschappen.

Om je wegwijs te maken in de wereld van dekbedden kun je in dit artikel lezen over het ‘all year long’ type dekbed. Lees dus verder.

De eigenschappen

De meest prominente eigenschappen van een all year long dekbed is dat een dekbed is dat warmte goed reguleert, want je wilt juist dat wanneer het weer nogal warm is dat je het niet snel te warm hebt. En omgekeerd natuurlijk ook. Wanneer het een koele nacht is wil je het ook niet te koud hebben. Het is daarom van groot belang dat je een materiaal neemt dat zich als het ware kan aanpassen aan het weerstype.

Ook is het vaak handig dat het een praktisch dekbed is. Als je een all year long dekbed hebt gebruik je hem dus het hele jaar door. Dat betekent dat je hem vaker moet wassen, het is in dat geval ideaal als je het dekbed met de wasmachine kan wassen. Om deze reden is deze eigenschap ook belangrijk.

Vullingen

Het element dat grotendeels bepaalt of een dekbed warm of koel is, of al dan niet warmte goed reguleert, is de vulling. De vullingen die je kunt vinden in een 4 seizoenen dekbed zijn erg uiteenlopend. Zo worden deze dekbedden vaak gevuld met synthetische vulling. Het voordeel is namelijk dat dit materiaal in de wasmachine kan. Echter wordt ook vaak katoen gebruikt. Daarnaast bestaat ook de kans dat je bijvoorbeeld een donzen dekbed hebt als ‘all year long dekbed’. Deze vulling is dan in mindere mate aangebracht waardoor het ook geschikt is voor dit type dekbed.

Hoe koop je een dergelijk dekbed?

Waar je vooral rekening mee moet houden bij de aankoop van een 4 seizoenen dekbed is dus de vulling en de vraag of je een praktisch dekbed belangrijk vindt.

Daarnaast zijn de afmetingen ook van belang. Je kunt beter een te groot dekbed kopen dan een te kleine. Want niemand zit te wachten op een dekbed waarbij je koude voeten krijgt.

Of een 4 seizoenen dekbed iets voor jou is kun je ontdekken door het simpelweg te testen. Door ervaring op te doen ontdek je of het iets is voor jou.

Geef een reactie