Thuja Smaragd

Een haag als tuinafscheiding? Denk aan de Thuja Smaragd

Wanneer je over een fijne tuin beschikt, dan zou het natuurlijk jammer zijn als deze op een niet deugdelijke manier is afgescheiden van andere tuinen en gemeentegrond. Zo’n afbakening kun je op diverse manieren vormgeven. Op natuurlijke wijze is misschien nog wel het fraaist. Als je overweegt een rij van haagplanten te plaatsen, denk dan zeker ook eens aan de Thuja Smaragd. Deze biedt een prima privacy, waardoor je er comfortabel bij zult zitten in je tuin. Dit zijn relatief kleine haagplanten, waardoor ze ook voor kleinere tuinen ideaal zijn. Lees hieronder waar de Thuja Smaragd nog meer om bekend staat.

Thuja Smaragd

Kracht en betrouwbaarheid

Deze Thuja’s zijn zonder meer erg krachtige bomen. Dit blijkt uit het feit dat deze het hele jaar door hetzelfde ogen. Ze kunnen goed omgaan met droogte en zijn ook bestand tegen sneeuw en ijs. Het hele jaar door geven ze dus een groene gloed aan je tuin. Vooral in de winter is dat natuurlijk een fijne afwisseling van alle grauwe kleuren die dan heersen. Ook op het gebied van privacy biedt de Thuja Smaragd dus het volledige jaar hetzelfde niveau. 

Thuja Smaragd

Gunstig in onderhoud

We kunnen gerust stellen dat een Thuja Smaragd bepaald niet veel onderhoud vergt. Als je een keer per jaar goed snoeit, dan kan dit zelfs al genoeg zijn. Mits je wel af en toe tussentijds afgestorven takken verwijdert natuurlijk. Alleen de zijkanten snoeien is normaliter voldoende. De bovenkant hoeft niet, tenzij je vindt dat ze echt te hoog worden. Tijdens het eerste groeiseizoen dienen deze planten overigens wel genoeg water te krijgen, dus dan is het wel even opletten. Later hoef je hier minder fanatiek achteraan te zitten. Alleen tijdens langdurige droogte is even bijsproeien wel gewenst.