Een huis kopen? 3 Redenen waarom een bouwkundige keuring van cruciaal belang is

Een nieuw huis kopen is zowel een spannende als een enge levensfase, met een verhoogde kans dat je over het hoofd ziet hoe belangrijk het is een bouwkundige keuring te laten doen. Bouwkundige keuringen zijn instrumenteel tijdens het proces van een huis kopen, want ze kunnen je een aardige bundel geld en veel tijd besparen. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom je een bouwkundige keuring zou moeten laten doen voor je een huis koopt.

Bespaar geld

Er zijn veel factoren die de kosten van een huis beïnvloeden. Zo gaan bijvoorbeeld de tarieven van de huiseigenarenverzekering omlaag naarmate de waarde van het huis stijgt. Als je echter te lang wacht met een bouwkundige keuring, kan ook de waarde van je eigendom dalen, en kan de besparing beginnen te verdwijnen. Betalen om het huis te laten inspecteren kan daarom goedkoper zijn dan het huis te kopen en vervolgens verborgen verbreken tegen te komen.

Hulp bij onderhandelingen

Een bouwkundige keuring helpt je onderhandelingspositie bij de aankoop van een huis te vergroten door problemen aan het licht te brengen die je koopkracht verder kunnen doen afnemen. Een inspectie brengt bijvoorbeeld een zwakke fundering en/of verzakkingen aan het licht, die een zwakkere constructie van het huis kunnen betekenen of de afsluitkosten kunnen verhogen. Dit kan de koopkracht van jou en je partner verminderen.

Reparaties door de verkoper

Bij een inspectie moet je er zeker van zijn dat de verkoper alle noodzakelijke reparaties uitvoert of reparaties die tijdens de inspectie moeten gebeuren. Als je het huis wilt verkopen, wil je je koper tijdens de inspecties geen problemen bezorgen of te lang wachten en een biedingsstrijd verliezen.

Bron: https://www.seivda.nl/

Geef een reactie