huis-te-koop

Geef bezichtigers een goede eerste indruk

Je huis aan kant maken voor bezichtigers is één ding, maar ook daadwerkelijk je huis verkopen kan lastiger zijn. Om ervoor te zorgen dat je huis een goede eerste indruk achterlaat bij bezichtigers, kun je een aantal trucjes gebruiken om ervoor te zorgen. De eerste indruk is de belangrijkste factor om iemand over te halen tot aankoop. Daarom vertellen wij je hoe je ervoor kunt zorgen. 

De ingang

Wanneer bezichtigers voor jouw huis staan, wordt er al een oordeel geveld over de rest van de woning. Zorg er dus voor dat de buitenkant van de woning schoon is, dat de voortuin aan kant is en dat de voordeur uitnodigt. Je kunt bijvoorbeeld een mooie plant bij de voordeur zetten of een mooi naambord ophangen van Naamborden. De ingang houdt ook de gang in, wanneer bezichtigers door de voordeur komen. Zorg ervoor dat de gang netjes in en dat jassen en schoenen in een kast staan. 

Creëer ruimte

Bezichtigers die naar een woning komen kijken, geven in de meeste gevallen voorkeur aan grotere ruimtes met veel licht. Je kunt hiervoor zorgen door bijvoorbeeld gordijnen meer open te doen of een spiegel in de ruimte te plaatsen. Meer spullen zorgt ervoor dat de ruimte knusser lijkt. Je kunt een ruimte groter laten lijken door bijvoorbeeld bepaalde wanddecoratie weg te halen of een kastje te verplaatsen.

Voeg warmte toe

Een huis moet warm aanvoelen. Het gevoel van thuiskomen voor de bezichtigers moet door jou worden gecreëerd. Dit kun je doen door kaarsen te plaatsen, sfeerverlichting aan te zetten of een vaas met bloemen op tafel. Vooral de woonkamer wordt geassocieerd met een gezellige plek van samenkomen. Leg daarom bijvoorbeeld een lekker kleed in een gevlochten mand naast de bank of leg kussens in stoelen.

Geef een reactie