gevelbekleding

Gevelbekleding: welke soorten zijn er?

Je wil de gevel van je pand een nieuwe uitstraling geven? Of misschien wil je een beschadiging verbergen, of een versiering die niet meer past? Er zijn talloze redenen om een gevelbekleding te plaatsen. Welke reden je ook hebt: je zult allereerst moeten kiezen welke gevelbekleding je precies wil hebben. Er zijn er namelijk veel om uit te kiezen.

gevelbekleding

De houten gevelbekleding: prachtig maar heftig

Wat je wellicht het meeste hebt gezien in het straatbeeld is de houten gevelbekleding. Jarenlang was dit de enige manier waarop een gevel bekleed kon worden. Het is ook iets wat je veel ziet in gebieden waar men ski├źn veel doet. De houten gevelbekleding doet onder andere denken aan chalets in deze gebieden. Hout is een prachtig materiaal en geeft een pand een natuurlijk uiterlijk waar sommige mensen van dromen. Het is bovendien chique. Maar let op: hout vraagt om veel onderhoud en daar heeft niet iedereen de tijd voor, laat staan het geld. Een houten gevelbekleding moet je echt goed onderhouden om te voorkomen dat deze te ernstige beschadigingen oploopt.

Kunststof gevelbekleding: goedkoper en veel soorten

gevelbekleding

Een populair alternatief op de houten gevelbekleding is de kunststof gevelbekleding. Deze ziet er natuurlijk wel minder chique uit. Hout is nu eenmaal een prachtig en natuurlijk materiaal. Er is wel kunststof die veel lijkt op hout, en een groot voordeel hiervan is dat kunststof juist behoorlijk onderhoudsarm is. Dan heb je dus het beste van beide werelden om handen.