Het moment

Op het moment dat je je realiseert dat je televisie weer overuren draait en dat je tuinmeubelen buiten regent. De zomer is voorbij en de herfst, met zijn natte en koude tijden, is aangebroken. 

De meeste tuinmeubelen zijn weerbestandig. De mooie kleur van uw meubelen is behouden na een zonnige zomer, waardoor u volgend jaar weer op uw terrasmeubilair zit. Bewaar ze tot die tijd netjes in uw tuinhuisje. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw tuinmeubelen? Maak ze daarna aan het einde van het seizoen schoon en geef ze extra bescherming tijdens de koude en natte maanden.

Tuinmeubelen schoonmaken 

Vogelpoep, etensresten, bladeren en zand – ze maken je tuinmeubelen er niet mooier van. Sommige mensen zijn superenthousiast als het om schoonmaken gaat, maar het is zeker niet mijn hobby. Ik wil dit zo snel mogelijk afmaken. De flessen tuinmeubelreiniger die beloven dat je zelf nauwelijks iets hoeft te doen, staan ​​mij verleidelijk aan. Maar ik ren er langs. Op zoek naar een schone, zachte bezem. Nadat ik de konijnenkooi na een zomer heb weggevaagd, moet ik hem zeker vervangen. Eenmaal thuis regent het, dus ik denk even na om de tuinmeubelen op te bergen zonder deze schoongemaakt te hebben. 

Gelukkig verdwijnt dit zwakke moment als kort daarna de zon weer schijnt. Met mijn nieuwe zachte bezem veeg ik alle bladeren, zand en ander vuil van mijn tafel en stoelen. Hier en daar komt nog steeds hardnekkige vogelpoep voor. Vooral tussen de randen van het vlechtwerk. De beste manier om dit te verwijderen is door een zachte spons te gebruiken met een milde zeepton. Maak de vlek goed nat zonder hard te schrobben en neem de rest van het meubilair mee. Spoel daarna alles goed af met de tuinslang. Gebruik a.u.b. geen hogedrukreiniger, schuursponsje of agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit het vlechtwerk kan beschadigen. U kunt speciale rieten reinigers gebruiken die in tuinwinkels worden verkocht, maar vaak zijn zeep en water voldoende. 

Bescherm tuinmeubelen 

Als alles weer schoon is, wil je dat zo houden. Zoals gepland maak ik ruimte in mijn tuinhuisje om mijn tuinmeubelen te laten overwinteren. Helaas is het tijd voor een plan B. De schuur loopt over van de dingen die volgens mijn huisgenoot echt bewaard moeten blijven en niets mag. Met veel moeite krijg ik 2 stoelen opgeborgen, met als gevolg dat de fietsen er niet meer uit kunnen. Wat een ellende. Kan ik mijn tuinmeubelen niet gewoon buiten laten staan? Dat is mogelijk! Maar om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen is een beschermhoes aan te raden, dus ga terug naar de winkel voor een hoes. 

Er zijn allerlei soorten dekzeilen voor loungesets, stapelstoelen en tuinmeubelsets te koop. Hier ben ik een beetje ontmoedigd om zoveel mogelijkheden te zien. Gelukkig heeft de duidelijke uitleg van de verkoper mijn humeur gered en heb ik gekozen voor een langetermijnoplossing. Een stevige hoes die bestand is tegen UV-straling en water, maar ook voorzien is van speciale ventilatiegaten. Er zit dus geen schimmel op mijn set. Aan de onderkant zit elastiek, die ik strakker, zoals bij een rugzak, zodat de hoes stevig op zijn plek blijft zitten. 

Kussen bewaren

Ik legde mijn tuinkussens op zolder. Altijd handig als ik besluit om de komende zomer in de koude wintermaanden wat buikspieroefeningen te doen. Je kunt ze natuurlijk ook bewaren in een praktische opbergdoos of kussensloop. Ik heb de meeste vlekken verwijderd met een mengsel van groene zeep en warm water. Zorg ervoor dat u de kussens goed afdroogt voordat u ze opbergt. Anders kan er schimmel ontstaan. Zijn uw kussenslopen beschadigd? 

Geef een reactie