Interieur tips

Ben jij druk bezig met het (her)inrichten van je huis? Of ben je op zoek naar leuke toevoegingen voor je interieur? In dit blog lees je handige tips. Zo lees je onder andere hoe je het beste op zoek kan gaan naar inspiratie, de juiste kleuren en decoratie.

Tip 1 Inspiratie op doen

Ga dus op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je huis. Bekijk bijvoorbeeld magazines of bezoek woon/interieur winkels. Tegenwoordig is er ook veel leuks online te vinden op woonblogs bijvoorbeeld. Zo biedt topschapenvachten.nl  mooie schapenvachten aan, die 100% natuurlijk zijn. Dit kan leuk zijn om uiteindelijk je huis meer sfeer mee te geven.

Tip 2 Maak een overzicht

Het werkt vaak heel prettig als je een overzicht maakt van de inspiratie die je hebt opgedaan. Een moodboard is hier de ideale tool voor. Door alle kleur ideeën, meubels en accessoires in een overzicht te hebben zie je direct wat wel en niet mooi bij elkaar staat. Je krijgt dus een mooi overzicht van jouw ideeën en je kan zo makkelijker beslissingen maken.

Tip 3 Maak een plattegrond

Als je van plan bent om je woonkamer te herinrichten, kan het verstandig zijn om een plattegrond te maken. Je kunt alles op schaal maken en je kan alle meubels met gemak wisselen of verplaatsen, als je straks alle meubels hebt gekocht, dan kan dat niet zo makkelijk.

Tip 4 Kies een woonstijl

Voordat je zomaar begint is het handig om een stijl in je hoofd te hebben. Je kunt dan alles op die stijl afstellen. Als je bijvoorbeeld houdt van een Scandinavische of landelijke stijl, daar past een schapenvacht prima bij.

Tip 5 Kies verstandig

Als je eenmaal aan de slag wilt gaan is het van essentieel belang dat je verstandige keuzes maakt. Zo is het handig om te beslissen wat je budget is en waar je het eerste mee moet beginnen. Een vloer, wandafwerking of raambekleding zijn namelijk handig om mee te starten. Het is namelijk niet fijn als je alle meubels binnen hebt staan en dat je dan de meuren nog moet gaan schilderen of nog een vloer moet leggen.

Geef een reactie