Internationale verhuizing

Verhuis je naar het buitenland? Doe dat altijd met een erkende verhuizer

Komt er bij een verhuizing binnen Nederland al enorm veel op je af, bij een internationale verhuizing is dit zelfs nog een stuk extremer. Als je naast alles dat je moet regelen, zoals de verkoop van je oude huis en de aanschaf van een nieuwe woning in het buitenland, ook nog zelf de verhuizing zou moeten uitvoeren, dan is dat eigenlijk bijna niet te doen. Nogal logisch dus dat mensen die van of naar het buitenland verhuizen bijna altijd een verhuisbedrijf inschakelen. Aan te raden is dan overigens wel (juist bij internationale verhuizingen) om een erkend verhuisbedrijf in te zetten in plaats van ‘zomaar’ een verhuisbedrijf. In de volgende alinea’s leggen we uit waarom.

Garantie dat het doorgaat

Het grootste voordeel dat erkende verhuizers bieden is dat je er zeker van bent dat je verhuizing doorgaat op de geplande datum. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het toch niet: als je zelf verhuist met de hulp van familie of vrienden, dan heb je geen vervanging op het moment dat iemand plotseling toch niet kan. En ook bij niet-erkende verhuisbedrijven heb je de genoemde garantie niet altijd. Bij erkende verhuisbedrijven dus wel, want mocht een van de ingeplande verhuizers bijvoorbeeld plotseling ziek zijn, dan hebben zij altijd adequate invallers achter de hand.

Een heldere en gedetailleerde offerte

Als een bedrijf zich een erkend verhuisbedrijf mag noemen van de consumentenbond, dan ben je er zeker van dat dit bedrijf serieus aan de slag gaat met jouw verhuisopdracht. Dit houdt onder meer in dat men uitgebreid onderzoekt welke werkzaamheden er bij je verhuizing komen kijken en wat het volume van de over te hevelen inboedel is. Het resultaat daarvan zal een eerlijke en transparante offerte zijn, waarop je dus precies ziet welke kosten er aan welk aspect verbonden zijn. Schimmige praktijken komen bij erkende verhuisbedrijven dus niet voor.

Goed verzekerd

Wanneer je ervoor kiest met behulp van familie en vrienden je verhuizing uit te voeren, dan is je inboedel in principe helemaal niet verzekerd. Met niet-erkende verhuizers zou er wel sprake kunnen zijn van een verzekerde inboedel tijdens het transport, maar zij hanteren dan vaak nog wel een flink bedrag aan eigen risico. Bij erkende verhuisbedrijven ben je daarom zonder meer het best verzekerd. Natuurlijk dien je wel altijd even de voorwaarden goed te bekijken, maar de kans is groot dat je daarin leest dat je volledig verzekerd bent tegen eventuele schade aan of diefstal van je eigendommen.

Internationale verhuizing

Duidelijke voorwaarden

Hierboven hadden we het al even over de voorwaarden en ook over schimmige praktijken, waar bij erkende verhuisbedrijven zeker geen sprake van is. Welnu, het een valt niet los te zien van het ander, want als je als verhuisbedrijf een erkende verhuizer wilt worden, dan ben je verplicht om serieuze en voor alle partijen aanvaardbare voorwaarden op te stellen en te publiceren. Nogmaals: uiteraard is het belangrijk dat je deze voorwaarden doorleest voor je met een bedrijf in zee gaat, maar bij een erkende verhuizer is de kans toch echt nihil dat je ‘gepakt’ wordt op de welbekende kleine lettertjes.

Geef een reactie