Riool lekkage

Lekdetectie in Almere? Check deze tips bij lekkage

Wanneer je in Almere woont en bang bent dat je lekkage hebt, dan kun je lekdetectie in Almere inschakelen. Lekdetectie is een toepassing waarbij wordt gekeken of en waar je een lek hebt die lekkage veroorzaakt. Dit is essentieel als je de oplossing van de lekkage wil vinden en hier een einde aan wil maken. Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen als je bijvoorbeeld als eerste lekkage aan het plafond signaleert.

lekdetectie

Sluit de hoofdkraan

Heb je een lekkage gevonden en heb je geen idee waar deze vandaan komt en hoe lang het er al zit? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen maar het eerste dat je moet doen is de hoofdkraan dichtdraaien. De hoofdkraan is de kraan waarmee al het water in je huis wordt geregeld. Als je deze dus dicht draait dan wordt de lekkage in ieder geval niet erger. De douche en gootsteen en andere watervoorzieningen zullen natuurlijk dan tijdelijk niet werken. 

Beperk en maak foto’s

De volgende stap is om zo snel mogelijk schade te beperken. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is vrij simpel. Als jij ziet dat de lekkage bijna boven je bureau en computer terecht is gekomen, verplaats deze spullen dan naar een plek waar ze niet beschadigd kunnen worden als de lekkage zich uitbreidt. Dat is om jezelf te beschermen maar ook voor de verzekering straks. Maak bovendien meteen foto’s van de schade, het liefst zo uitvoerig mogelijk en met de beste camera die je in huis hebt. Probeer ook foto’s van dichtbij te maken.

Riool lekkage

Bel je verzekeraar

Natuurlijk moet er iemand langskomen voor de lekkage maar allereerst bel je de verzekeraar. Als het goed is ben je hier namelijk voor verzekerd dus je hebt gewoon recht op vergoeding.