kledingkast

Meer ruimte in je kast creëer je zo!

Soms lijkt het alsof je kast met de tijd kleiner wordt, omdat je steeds minder kleren kwijt kan. Herken jij dit ook? Dan is het tijd om de ruimte in de kast efficiënter te gebruiken, zodat jij straks meer kleren kwijt kan in dezelfde kast. Je kunt er natuurlijk ook meteen voor kiezen om een kast op maat in Amsterdam te laten maken, zodat je zeker weet dat je ruimte genoeg hebt!

Indeling van kast

Het ophangen van kleding neemt meer ruimte in beslag dan wanneer je je kleren neerlegt. We raden je daarom aan om zoveel mogelijk kleding in de kast te leggen i.p.v op te hangen. Blouses, jurken en andere nette kleding kunnen natuurlijk wel opgehangen worden. Je kunt er zelfs voor kiezen om een apart rek naast de kast te plaatsen waar je deze kledingstukken op kwijt kan. Wanneer je een diepe kast hebt, is het benutten van deze diepte slim. Kleding dat je het meeste draagt leg je vooraan en zoals basic topjes leg je achteraan. 

Oprollen

Ken jij de truc van het oprollen van kleding al? Door je kleding op te rollen, zorg je ervoor dat het niet kreukt en het neemt minimale ruimte in beslag. Je kunt je broeken bijvoorbeeld oprollen en als een piramide bouwen. Denk er wel aan dat je de kledingstukken al ongekreukt oprolt!

De twijfelstapel

De tip vanuit ons: maak een twijfelstapel. Iedereen heeft wel een aantal kledingstukken in de kast die ze niet veel dragen, maar ook niet weg willen doen. Hoogstwaarschijnlijk zal jij ook kledingstukken hebben waar je over twijfelt. Maak daarom een twijfelstapel in de kast met alle kledingstukken waarvan je twijfelt of je ze weg moet doen. Bij het uitzoeken van je kast, hoef je alleen deze stapel erbij te pakken om te kijken wat je weg wil doen! Scheelt je tijd en enorm veel ruimte!

Een nieuwe kast

Kom je op het punt dat je echt een grotere kast nodig hebt, laat dan een kledingkast op maat maken. Hierdoor kun je niet alleen kiezen voor een grotere kast, maar ook een mooiere kast! Kijk hiervoor eens bij 123chuifdeuren.

Geef een reactie