Mieren bestrijden

Mieren bestrijden en uit je huis houden: zo doe je dat

De miersoorten die in Nederland voorkomen mogen dan wel hardwerkende en vrij ongevaarlijke dieren zonder slechte intenties zijn, mieren wil je toch echt liever niet in huis hebben. Mieren in huis zorgen namelijk al snel voor een erg onhygiënische situatie. Bovendien kunnen mieren, zeker als ze in groten getale een nest bouwen, de ondergrond van je tuin verzwakken zodat er ongewenste hoogteverschillen ontstaan. Mieren bestrijden kan in die zin ook uit voorzorg handig zijn. Hieronder lees je vier manieren waarop je mieren succesvol bestrijdt.

Mieren bestrijden

Zorg voor een propere keuken

Het is ten eerste belangrijk om ervoor te zorgen dat je keuken altijd zo schoon mogelijk is. Verschillende vormen van ongedierte houd je op die manier op afstand, waaronder dus ook mieren. Bedenk je namelijk dat achtergebleven voedselresten op het aanrecht of de keukenvloer de makkelijkste manier vormen voor mieren om aan eten te komen.

Voorkom gaten en kieren

Als je überhaupt de kans op binnenkomende mieren en andere plaagdieren kleiner wilt maken, dan is het essentieel dat je gaten en kieren in je woning zo veel mogelijk af dicht. Op die manier wordt het al snel te moeilijk voor mieren om binnen te geraken.

Onderhoud je tuin goed

Om in je tuin overlast van mieren te voorkomen is het belangrijk dat je je tuin goed onderhoudt. Hierbij is het belangrijk dat je geen etensresten op je tuintafel achterlaat en je terras vaak genoeg aanveegt. Op die manier verdwijnt klein natuurlijk afval zoals zand weer in de voegen. Dit verkleint de kans dat mieren tevoorschijn komen. Zorg er daarnaast voor dat je tuin vrij is van rottend (natuurlijk) afval. 

Koper, koffiedik, talkpoeder en geluiden

Er zijn verschillende materialen en etenswaren waar mieren absoluut niet van houden. Zo kun je een barrière vormen van bijvoorbeeld koperdraad, een mengsel van tuinaarde met koffiedik en producten met talkpoeder, zoals krijt. Ook van specifieke ultrasoon geluiden zijn mieren beslist geen fan.

Geef een reactie