Daklekkage

Onderhoudspunten voor je huis die vaak worden vergeten

Het kopen van een huis is een lastige en dure klus, vooral in deze tijd. Het wordt je bijna onmogelijk gemaakt om een huis te kopen maar als je er dan eindelijk een hebt is de vreugde alleen maar groter. Als je dacht dat de kosten dan wel zouden ophouden moet ik je jammer genoeg teleurstellen. Net zoals met heel veel dingen, moet je ook je huis onderhouden. Hoe beter en regelmatiger je het onderhoudt, hoe groter de kans is dat je geen hele grote uitgaven hoeft te doen. Er zijn onderhoudspunten voor je huis die vaak vergeten worden maar wel zeer belangrijk zijn.

Daklekkage

Dak

Je dak is het fundament van je huis. Het beschermt je tegen veel verschillende weersituaties en zonder dak kan je eigenlijk niet in je huis wonen. Dit punt is dus heel belangrijk maar vaak wordt er vergeten om je dak een paar keer per jaar te controleren. Zo kan het namelijk zijn dat er dakpannen zijn verschoven of gesneuveld, dat het afvoerputje verstopt zit of dat de regenpijp niet meer goed zit. Als je dit niet met regelmaat controleert kan het zijn dat je een daklekkage krijgt. Wanneer dat het geval is, ben je natuurlijk verder van huis. 

Ventilatieroosters

Een goede ventilatie in je huis is belangrijk voor je gezondheid. Zo blijft er de hele dag door zuurstof in je woning komen en je hebt minder kans op schimmel en vocht. Als je jouw ventilatieroosters niet schoonmaakt heb je echter de kans op het tegenovergestelde. Als ze verstopt zijn of niet meer naar behoren werken, zal er sneller schimmel ontstaan en kan je zelf ook ziek worden. 

Ramen

Ramen en kozijnen gaan over het algemeen lang mee. De kit daarentegen misschien wat minder lang. Hierdoor is het belangrijk om eens in de zoveel tijd de kit rand te controleren. Door het weer maar ook door het gebruik van de ramen kunnen er kleine scheurtjes en gaten ontstaan in de kitlaag. Voordat je het weet zijn deze groot genoeg om regen door te laten gaan. 

Geef een reactie