Opkoper zoeken

Ontruiming: dit moet je weten

Ontruimen is een vak apart. Het is om die reden dat er veel bedrijven zijn die zich specialiseren in ontruiming. Het is namelijk niet een klus die je zomaar in een handomdraai zelf klaart. Zeker niet als het gaat om een flinke ontruiming, bijvoorbeeld van een groot huis waar de bewoner tientallen jaren heeft gewoond.

verhuizeres

Mensen zijn verzamelaars

We hebben allemaal de neiging om spullen te verzamelen. Wanneer je gaat verhuizen, merk je dat past echt. Dan zie je hoeveel troep je eigenlijk hebt verzameld door de jaren heen. Bedenk je nu eens dat je twintig of wel dertig jaar op dezelfde plek woont. Wat heb je dan ontzettend veel spullen verzameld! Dat is in principe geen probleem tot je gaat verhuizen of iemand je woning moet ontruimen omdat je komt te overlijden. Dan heb je ineens echt hulp nodig.

Leeghalen doe je samen

Natuurlijk kun je zelf een woning leeghalen. Het is geen wetenschap, al zul je merken dat het met professionele hulp een stuk sneller gaat. Je hebt namelijk de neiging om het niet op de meest praktische wijze aan te pakken, zeker wanneer je emotioneel betrokken bent omdat er bijvoorbeeld iemand uit de woning is overleden. Ontruimen kun je het beste doen met een goed plan. Dat is nu precies waar die experts de hoek om komen kijken. Ontruimingen zijn een specialisatie en met deskundige hulp maak je het jezelf een stuk makkelijker. 

huis ontruimen

Steun bij ontruiming

Zo’n bedrijf gaat allereerst met je kijken wat er precies moet gebeuren en hoe lang dit gaat duren. Daarna nemen ze de tijd om samen met jou een plan te maken en op basis daarvan een factuur. Ontruiming is natuurlijk niet gratis. Maar dan komt het ontruimen zelf. Echt goede medewerkers snappen dat dit een emotioneel proces is voor sommigen en zullen je daarin dan ook alle ondersteuning geven die je behoeft.