Pinterest SEO: waar zoeken uw klanten naar?

Is Pinterest SEO een onderdeel van jouw social media-strategie? Als het merk actief is op het platform, dan zou het dat moeten zijn. De top 100 zoektermen op Pinterest zijn onder meer dinerrecepten, citaten en kapsels. Is Pinterest SEO een onderdeel van jouw socialemediastrategie? Als het merk actief is op het platform, dan zou het dat moeten zijn. Pinterest is misschien meer bekend als een sociaal netwerk voor het delen van receptideeën, decorinspiratie en doe-het-zelf-hacks. Maar de site fungeert ook als een van de grootste zoekmachines op internet. Als jouw Pinterest-inhoud niet is geoptimaliseerd voor zoekopdrachten van Pinners, loop je mogelijk iets mis. Trefwoorden zijn bouwstenen voor zoekmachineoptimalisatie, en Pinterest is in feite een visuele zoekmachine. Door de juiste Pinterest-zoekwoorden te gebruiken, kan jouw inhoud de juiste doelgroep bereiken.

Hoe kun je deze lijst gebruiken om je Pinterest SEO-strategie aan te passen?

Om te beginnen, als er thema’s op de lijst staan ​​die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen, zorg er dan voor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt.

Gebruik trefwoorden om de inhoudskalender te inspireren

Afhankelijk van jouw bedrijfsdoelstellingen kunnen deze zoekwoorden worden gebruikt om inhoud voor het komende jaar te inspireren. Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel bent, maak dan borden en pins voor elk seizoen. Recepten zijn populair op Pinterest. Bijna een op de zes van de top 500 zoekwoorden bevat het woord ‘recept’. Overweeg voor bedrijven in de gezondheids- en voedselsector om recepten te maken die overeenkomen met deze Pinterest SEO zoekwoorden. Bonuspunten als ze voldoen aan de Keto-dieetnormen: “Keto” verscheen vier keer in de top 100 van zoekwoorden.

Plan als een pinner

Pinners zijn planners, wat betekent dat seizoenen, feestdagen en levensgebeurtenissen van invloed zijn op de zoekwoorden waarmee ze zoeken. In plaats van te zoeken naar ‘nagelinspiratie’, zoeken meer pinners bijvoorbeeld naar ‘zomernagels’ en ‘herfstnagels’. Feestdagen zoals Kerstmis, Valentijnsdag, Thanksgiving en Halloween verschijnen ook allemaal in de lijst. En belangrijke levensgebeurtenissen zoals bruiloften en verjaardagen zijn ook populair.

Wees niet te algemeen

Algemene trefwoorden zijn handig, maar denk er ook over om ze met beschrijvende details te begeleiden. ‘Recept’ is bijvoorbeeld het meest populaire woord op de lijst, maar het wordt nooit alleen gebruikt. ‘Kerstversiering’ staat voor ‘Kerst’ en ‘herfstoutfits’ en ‘zomeroutfits’ voor ‘outfits’.

Geef een reactie