Tips om te besparen op je elektriciteitsrekening

Als je door het leven in de zelfquarantaine goed op de hoogte bent van de extra elektriciteit die je gebruikt voor de verlichting, de was en je verwarming, zijn er genoeg eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om je elektriciteitsrekening te verlagen. Lees ze hieronder:

Installeer een programmeerbare thermostaat.

Met een programmeerbare thermostaat kun je tot 10% besparen op je energierekening als je ze goed installeert. Een programmeerbare thermostaat helpt je ook om je energiekosten te verlagen door je te helpen op het inschakelen of inschakelen van radiatoren als je niet thuis bent. Als je bijvoorbeeld in een huis met radiatoren woont, kan het zijn dat je deze niet aan of uit kunt zetten als je buitens huis bent. Met een slimme programmeerbare thermostaat kan dit wel! Ditzelfde geldt natuurlijk voor ook je andere apparaten als je deze op een slimme manier hebt ingesteld.

Doe lichten, kachels, apparaten en meer uit als je niet thuis bent.

De combinatie van verlichting, apparaten en verwarmingssystemen kan je in de loop van een jaar honderden euro’s kosten. Als je niet thuis bent, bijvoorbeeld op kantoor, of op het strand, het uitzetten van lichten, kachels en andere apparaten moet je niet vergeten om te kunnen besparen.

Isoleer je huis beter.

Wat voorkomt dat de energie die je hiermee bespaart, verloren gaat? Nou, isolatie is de sleutel. Door je huis te isoleren, worden zowel de verwarmings- als de koelingskosten minder.

Hopelijk heb je weer paar idee├źn op kunnen doen en kun je dit jaar een stuk meer overhouden aan je energierekening!

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/

Geef een reactie