Verschillende doeleinden van vloerlampen.

vloerlampen geven verschillende soorten licht of dienen verschillende doeleinden. De tinten richten de verlichting op verschillende manieren, zodat de functionaliteit ook kan variëren. De functionaliteit van staande lampen varieert, dus het is belangrijk om te weten welke lampen het beste bij hun doel passen.

Biedt omgevingslicht

Er zijn vloerlampen die zijn ontworpen om omgevingslicht te geven, en ze kunnen het beste in de hoek van een kamer worden geplaatst. Deze lamp geeft gefilterd of diffuus licht. Sommige lampen weerkaatsen het licht van het plafond, terwijl andere het licht naar buiten verspreiden. Vermijd een gefocuste vloerlamp als je een betere sfeer in de kamer wilt creëren. De omgevingslamp straalt sterk licht naar boven en naar buiten uit.

Biedt verlichting voor taken

Gefocusseerde lampen zijn perfect voor het uitvoeren van taken zoals lezen, naaien en knutselen. Dit zijn lampen die achter of naast je bank of stoelen geplaatst moeten worden. Deze lampen zorgen voor lokaal gericht licht. De kap van deze lampen focust het licht nauw, waarna de lamp het licht naar beneden richt. Traditionele vloerlampen met opwaartse of neerwaartse schaduw geven licht beneden en reflecteren licht boven voor sfeer.

Draagt ​​bij aan de esthetiek en het decor van de kamer

Als je op zoek bent naar vloerlampen die bedoeld zijn om de esthetiek van een kamer te verbeteren, moet je de decoratieve lamp eens bekijken, zij het minder functioneel. Dit zijn lampen met artistieke tinten zoals kleurrijk kunstglas of kleurrijke stof. Je moet ook de lampvoet bekijken, want de voet en paal vormen een groot deel van de lamp, dus een decoratief ontwerp voegt misschien meer stijl toe aan de kamer dan alleen een gewone metalen paal.

Soorten vloerlampen

Vloerlampen hebben verschillende functies en ze zijn er ook in verschillende soorten. Het algemene type is eenvoudig. Het heeft meestal een stevige, zware en stabiele basis, een hoge steel of paal die uit de basis steekt, en een schaduw die het licht verspreidt of richt. De kale botten zijn altijd hetzelfde, maar vloerlampen variëren in stijl en bieden unieke functionele voordelen.

Vloerlampen lezen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze lampen in de eerste plaats ontworpen om voldoende licht te geven om comfortabel te kunnen lezen. Deze lampen zorgen voor een meer gericht licht dan alle andere soorten vloerlampen. Als je op zoek bent naar een lamp om jouw leeshoekje, uw bureau of de ruimte waar je dagelijkse taken uitvoert op te fleuren, dan zijn deze staande lampen een must-have. Deze lampen zorgen voor een helderdere verlichting van de ruimte er direct onder. Als je meer flexibiliteit wilt, moet je op zoek gaan naar een lamp die kantelbaar of verstelbaar is, zodat je het licht kunt verplaatsen waar je het nodig hebt.

Geef een reactie