Waar zet je een staande spiegel

Een van de meest voorkomende soorten spiegels is de staande spiege, die meestal groot genoeg is om jezelf van top tot teen te kunnen zien. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, vormen en maten. Als het om framematerialen gaat, hebben de meeste staande spiegels een houten frame, terwijl andere in goud of zilver zijn, wat een antiek uiterlijk en gevoel geeft en geweldige blikvangers in de kamer kan zijn.

Drie categorieën: cheval, traditioneel en leunend

Een cheval (Franse voor “paard”) is een staande spiegel, geleverd met een dubbel vastgezette ophanging in een frame, zodat deze gemakkelijk kan worden aangepast of gekanteld onder verschillende hoeken. De spiegel past zich voor je aan.

Traditionele staande spiegels bieden zicht van top tot teen. Deze kunnen vrijstaand zijn of aan de muur worden gemonteerd. Deze worden meestal verticaal geplaatst, maar kunnen ook horizontaal worden geplaatst, waardoor de illusie van een grotere ruimte ontstaat, en een ideale locatie hiervoor is een smalle ingang / doorgang.

Scheve spiegels leunen, zoals de naam al aangeeft, tegen een muur, waarbij alleen het bovenste deel de muur raakt en het onderste deel op de vloer. Deze worden vaak geleverd met elegante of ingewikkelde lijsten en worden gebruikt als accentstukken voor slaapkamers, entrees, woonkamers en andere ruimtes.

Plaatsing

Over het algemeen zou de  staande spiegel op zichzelf moeten staan. U kunt het in een gebied plaatsen met minder “verkeer”. Een vloerspiegel is meestal ontworpen om een ​​centraal punt in de kamer te zijn, dus het is misschien beter om deze niet te omringen met ander interieur of meubilair. Staande spiegels zijn online verkrijgbaar. Ze dienen als goede decoratieve stukken en zijn gemakkelijk te hanteren omdat veel soorten geen installatie vereisen.

Controleer verschillende typen om te zien wat goed werkt. U kunt ook advies inwinnen bij onze experts op het gebied van interieurontwerp.

Geef een reactie