Waarom een dekbed kopen niet moeilijk hoeft te zijn

Het hebben van een goed dekbed is van groot belang voor jouw nachtrust. Echter is het voor sommige mensen niet altijd even makkelijk om een dekbed te kopen. Misschien transpireer je snel of ben je simpelweg een moeilijke slaper. Dat kan natuurlijk, echter hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Natuurlijk moet je wel goed ingelezen zijn zodat je weet waarmee je te maken hebt. Hierdoor wordt het kiezen makkelijker. In dit artikel leer je over dekbedden zodat het kopen niet moeilijk hoeft te zijn.

Leer over de verschillende vullingen

Een van de meest prominente aspecten van een dekbed is natuurlijk de vulling. Deze bepaald onder andere namelijk de warmtegraad van het dekbed en hoe zacht het dekbed is. Niet alleen dat, het gewicht wordt meestal ook bepaald door de vulling. Laten we beginnen met dekbedden die erg warm zijn. De vullingen die passen bij een warm dekbed zijn de volgende:

  • Wol: een typische vulling met een hoog isolerende kracht. Echter zijn wollen dekbedden vaak wel zwaarder dan andere soorten vulling. Wol wordt van oudsher gebruikt in Nederland als dekbedvulling.
  • Dons: absoluut een van de populairste materialen voor koude dagen: het donzen dekbed. Dit materiaal heeft een krachtig isolerend vermogen en is ten opzichte van wol een stuk lichter.

Andere soorten vullingen voor misschien wat warmer weer zijn:

  • Bamboe: Een zuinig materiaal dat vaak gebruikt wordt in zomerdekbedden
  • Katoen: Een bekend materiaal dat gebruikt wordt in verschillende soorten dekbedden, zowel voor warme dekbedden als koelere dekbedden.
  • Synthetisch materiaal: dit is over het algemeen de voordeligste keuze, maar niet per definitie de slechtste. Want dit type is erg praktisch en is daardoor perfect als vulling voor een dekbed voor het hele jaar door.

Kijk dus naar wat je nodig hebt qua warmte en gewicht en maak op basis daarvan een keuze voor de vulling.

Vraag naar ervaringen

De kans is groot dat je geen ervaring hebt met elke soort vulling. Daarom wordt het absoluut geadviseerd om bij andere mensen te vragen voor ervaringen met verschillende dekbedden. Vraag daarom bij kennissen wat voor dekbed ze hebben en wat ze ervan vinden. Misschien geeft iemand wel aan dat wol net te zwaar is of dat dons te warm is. Dit moet je dan in het achterhoofd houden en meenemen bij je aankoopkeuze.

Als je over elk materiaal al iets weet dan is de keuze makkelijker te maken en slaap je vervolgens onder het perfecte dekbed.

Geef een reactie