Waarom hybride werken dé toekomst is

Wat veel mensen niet weten is dat hybride werken al ruim voordat de coronacrisis is ontstaan. Dit nieuwe werkmodel heeft echter door de pandemie een enorme vlucht genomen. Bij een crisis is het van groot belang om flexibel te zijn, zodat er snel op nieuwe ontwikkelingen gereageerd kan worden. Hybride werken verhoogt het bestaansrecht van bedrijven en zij kunnen hierdoor de pandemie eenvoudiger doorstaan. De coronacrisis mag dan wel verdwijnen, maar hybride werken blijft. Hybride werken is de toekomst.

Wat is hybride werken?

Hybride werken is een werkstijl waarbij werknemers vrij zijn om zelf te bepalen vanaf welke locatie ze werken. Vaak is dit een combinatie tussen kantoor en de thuiswerkplek, maar dit kan bijvoorbeeld ook een andere plek zijn die op basis van de taak, het werk, het doel van de activiteit, de voorkeur en efficiëntie gekozen wordt. Het is een vorm van locatieonafhankelijk werken. Zo kun je een dag op kantoor werken, maar niet de hele dag achter je bureau werkzaam zijn. Heb je een wat informelere meeting? Dan kun je bijvoorbeeld een rustig plekje binnen het pand opzoeken die hier speciaal voor ingericht is. 

Hoe kun je deze nieuwe vorm van werken faciliteren?

Om hybride werken te faciliteren is het aanschaffen van een laptop en het maken van een knuss loungehoek niet voldoende. Er moet een verandering komen in de mindset van de complete organisatie. We kunnen stellen dat hybride werken is gebaseerd op de volgende elementen:

  • Cultuur: Bij een hybride werkstijl staan begrippen als samenwerken, eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen, individueel werken en sturing centraal.
  • Organisatie: Alle huidige processen van een bedrijf moeten ingericht zijn of worden om een hybride werkstijl succesvol te maken.
  • IT: Er moet een IT-infrastructuur komen die plaatsonafhankelijk, zodat flexibele werkplekken gefaciliteerd kunnen worden.

De voordelen van hybride werken

Er is onderzoek gedaan naar de ervaring van hybride werken om te zien of het een toekomstbestendige oplossing is. Hieruit blijkt dat veel werknemers openstaan voor deze werkwijze, maar een goede balans is wenselijk. Onderzoeken tonen aan dat werknemers door een hybride werkstijl een betere werk en privé balans krijgen. Ze kunnen hun tijd efficiënter verdelen, wat hen zowel zakelijk als privé ten goede komt. Daarnaast verhoogt hybride werken de productiviteit en concentratie. Als je thuis werkt heb je minder snel last van afleidingen en kun je geconcentreerder werken. De interactie met collega’s is wel iets wat gemist wordt. Door ook regelmatig aanwezig te zijn op je werk, behoud je deze relaties.

Een blijvertje

De pandemie heeft een blijvend effect op onze manier van werken. We zien in dat werken ook anders kan, en dat bevalt ons goed. Daarom verwachten experts dat hybride werken alleen maar meer geïmplementeerd wordt binnen organisaties. Mocht jouw werkgever hybride werken nog niet hebben toegepast, dan is dit bij uitstek het moment om de eerste stappen te nemen.

Geef een reactie