Wat doet een binnenhuisarchitect?

Een binnenhuisarchitect wordt ook wel interieurarchitect genoemd en is iemand die de indeling van de woning ontwerpt. Een binnenhuisarchitect verschilt hierin ook weer met een interieurstylist. Je mag jezelf pas een binnenhuisarchitect noemen wanneer je ingeschreven staat in het Architectenregister. 

De werkzaamheden

Een binnenhuisarchitect houdt zich voornamelijk bezig met de indeling van de woning. Je kunt hierbij denken aan het ontwerpen of creëren van ruimtes, een slimme indeling van interieur met betrekking tot functionaliteit en de sfeer die gecreëerd kan worden. Een binnenhuisarchitect neemt hierin jouw wensen mee en kijkt welke opties er zijn in de woning. Bijvoorbeeld wanneer de woonkamer een grote ruimte is, dat er geadviseerd kan worden om een kamer en suite te ontwerpen van Meubelmakerij Wielink. Op deze manier wordt de woonkamer ingedeeld in twee ruimtes. 

Uitvoering

Een binnenhuisarchitect kan er ook voor kiezen om de plannen aan een derde partij uit te besteden wanneer je akkoord gaat met het ontwerp. Het netwerk van een binnenhuisarchitect is namelijk groot, waardoor het voor hem of haar makkelijk is om de juiste partij in te schakelen om de plannen uit te laten voeren. 

Ontwerp zelf

Je kunt natuurlijk ook zelf jouw eigen ‘binnenhuisarchitect’ uithangen en kijken welke opties er zijn in je woning. Misschien dat je een extra ruimte wel toe kan voegen aan de badkamer of slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat je woning is gebouwd op draagmuren, waardoor je niet zomaar elke muur eruit kan halen. Dit moet je dan echt navragen aan een binnenhuisarchitect of bouwkundige.

Geef een reactie