Wat je moet weten over een Kantoorplant

Een kantoor kan soms erg saai overkomen, dit kan een negatief effect hebben op de mensen die er werken. Zo worden de prestaties minder, en kan de stress toenemen. Een beetje groen kan geen kwaad, en heeft vele voordelen. In dit artikel ga ik je precies vertellen wat een kantoorplant voor jouw kantoor kan betekenen. En vertel ik je meer over de verschillende mogelijkheden. Op die manier hoop ik dat je jouw kantoor een enorme boost gaat geven.

Waarom kantoorplanten plaatsen

Zoals je al kon lezen hebben werknemers baat bij een groene werkomgeving, en nu wil je natuurlijk ook weten waarom. Door kantoorplanten te plaatsen in je ruimte creëer je rust, ook is bewezen dat een kantoorplant stress verlaagt, en mensen blij maakt. Dit verbetert de prestaties en het teamverband, natuurlijk niet onbelangrijk wanneer je een succesvol bedrijf wilt runnen. Ook zullen werknemers minder snel ziek worden, omdat stress en onrust je immuunsysteem verzwakken. Door in de omgeving van planten te werken zal een werknemer zich direct al gezonder voelen.

Wat is er mogelijk

Natuurlijk is niet iedere kantoorplant hetzelfde, er zijn dan ook verschillende mogelijkheden. Zo kun je voor hangplanten gaan, maar ook een mos of plantenwand plaatsen. Dit alles kun je natuurlijk ook combineren. Om precies te weten wat er mogelijk is binnen jouw kantoor, kun je kiezen voor een klimaatonderzoek. Op basis van dit onderzoek wordt er een plantenplan gemaakt. Door middel van het klimaatonderzoek kom je te weten hoe het huidige kantoor klimaat eruit ziet, en hoe je dit klimaat kunt perfectioneren met kantoorplanten. Zo kunnen er ook waterwanden worden geplaatst en klimaatsensoren. Maar misschien gaan bloemen het ook heel goed doen, bij jou op kantoor. Zo ontstaat er een mini-klimaatzone met een hogere luchtvochtigheid, en zullen jouw medewerkers zich een stuk prettiger voelen.

Geef een reactie