Wat mag je niet vergeten tijdens de verhuizing?

Een verhuizing is stressvol niet alleen omdat er veel bij komt kijken, maar ook omdat men vaak veel vergeet. Juist door de stress wordt er nog meer vergeten, omdat het brein door de stress moeite heeft met dingen te onthouden. Het gekke is dat je vaak wel onthoudt wat je moet inpakken, maar zoiets simpels als verhuisdozen kopen kan je vergeten. In deze blog vind je wat tips wat je kan doen, zodat je toch een beetje overzicht hebt in alle verhuis chaos. 

Maak zoveel mogelijk lijstjes

Lijstjes, lijstjes en nogmaals lijstjes, dat heb je nodig om overzicht te bewaren tijdens de chaos van je verhuizing. Maak een lijstje met wat er allemaal moet gebeuren in de oude woning, tijdens de verhuizing, maar ook wat er in de nieuwe woning moet gebeuren. Maak een planning wanneer je welke ruimte gaat inpakken, wanneer die verhuisd wordt en wanneer je die gaat uitpakken in je nieuwe woning. Maak niet alleen lijstjes van wat je wil inpakken en wanneer, maar ook qua taken wat er moet worden schoongemaakt, opgeruimd en uitgezocht worden. Een verhuizing is namelijk een goed moment voor een grote schoonmaak, maar ook om alles even goed uit te zoeken wat je mee wil nemen en wat eventueel weg kan worden gegooid of nog beter worden gedoneerd. 

De beste oplossing zodat je niks vergeet

Lijstjes maken is al een goede oplossing op zich, maar het is niet de bedoeling dat die lijstjes erg tussen de rest van de spullen verdwijnen. Zodra je verhuisdatum bekend is kan je alvast een verhuisdoos in je slaapkamer neerzetten en spullen die je niet vaak gebruikt alvast erin doen, zo weet je zeker dat je die niet kan vergeten. Daarnaast is het ook belangrijk om je lijstje af te werken, vink af wat je hebt gedaan en maak nieuwe lijstjes indien nodig.

Geef een reactie