Wat moet ik doen bij een daklekkage?

Hebt u last van een daklekkage? Dit is een vervelend probleem. U wilt weten hoe het daklek is ontstaan? Wat is de reden en wat is de beste manier om het lek op te lossen? In dit artikel vertellen we u meer over de oorzaken en oplossingen van daklekkage.

Hebt u last van een daklekkage? Dat is een vervelend probleem. U wilt nu natuurlijk weten hoe de daklekkage is ontstaan? Wat is de oorzaak en wat is de beste manier om de lekkage op te lossen? In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de oorzaken en oplossingen van daklekkage.

Wat zijn de oorzaken van daklekkage?

Er kunnen vele oorzaken zijn voor een daklek, Hieronder benoemen we de veelvoorkomende oorzaken bij een hellend dak en bij een plat dak.

  • Oorzaken van een daklek bij hellende daken: Gebroken dakpannen zijn een mogelijke oorzaak voor een lekkage van een hellend dak. Ook kan het zijn dat de dakpannen gebarsten of niet meer geschikt zijn. Het lastige van schuine daken is dat het moeilijk is om de lekkage van binnenuit op te sporen. Als het dak goed ontworpen en ge├»soleerd is, kunnen bijvoorbeeld dakplaten, isolatiemateriaal en plafonds lange tijd water vasthouden.
  • Oorzaken van daklek bij platte daken: Voor platte daken is de afwatering van essentieel belang. Daarom is het belangrijk dat platte daken van een goede dakgoot is voorzien. Controleer ook regelmatig of de afvoeren verstopt zijn met bladeren of andere materialen. In combinatie met regenwater kan dit tot een daklek leiden. Een andere reden kan zijn dat het dakmateriaal uitgedroogd is. Daardoor kunnen scheuren ontstaan. Bovendien kan lood in daken in de buurt van dakramen en schoorstenen ook lekkage veroorzaken. Bijvoorbeeld door beschadigde randen of slecht gemorst lood, waardoor vocht naar buiten sijpelt.

Een daklekkage opsporen en verhelpen

U kunt een daklek op een plat dak opsporen door naar afvoeren en dakgoten te kijken. Een lekkage bij hellende daken opsporen kan moeilijker zijn. Dat komt omdat het probleem niet altijd zichtbaar is. U kunt het beste een loodgieter inschakelen om dit lek op te sporen en te repareren. Hij zal ervoor zorgen dat het lek snel verholpen wordt en kan u tips geven over hoe u een daklekkage kunt voorkomen.

Geef een reactie