pelletkachel stank

wat te doen als je pelletkachel stinkt

Pelletkachel stank

Wat te doen tegen pelletkachel stank? Vooral als je alles al geprobeerd hebt. Bij een stinkende kachel zoek je immers eerst oorzaken in de asla, die je gelijk schoonmaakt, en de rookafvoer. Sowieso, wat doe je bij vervelende geuren in huis?

In een huis kan veel stinken

Bij pelletkachel stank kunnen er verschillende oorzaken zijn, en de remedie is proberen. Inderdaad de kachel grondig schoonmaken en de schoorsteen vegen. Misschien krijg je het opgelost door een ander merk korrels te gebruiken? Bij een open haard of vuurkorf ruikt fruitbomenhout stoken lekker, waarom zal dat bij korrels niet kunnen zijn? Een enkele keer ruikt de kachel alleen bij een bepaalde windrichting, dan zijn er mogelijkheden om het rookkanaal aan te passen, en dan moet je denken aan een kapje erop, of juist het kapje eraf. Geurtjes in huis is niets nieuws, en als er in huis meer vies ruikt dan de kachel dan kun je proberen om geuren te absorberen. Bijvoorbeeld na het koken van bloemkool een schaaltje azijn in de keuken zetten, in een koelkast die stinkt een citroenschil in het zout, en elders in de woning een sok gevuld met kattenbakkorrels.

Een andere geur verspreiden

Naast hinderlijke geuren absorberen, is ventileren belangrijk. In het voorbeeld van kooklucht die na het koken van bloemkool in de keuken blijft hangen, het kan zijn dat de afzuigkap te laat is aangezet. Pas als het ging ruiken de afzuigkap inschakelen is in feite te laat. In een keuken moet ook een inlaat van frisse lucht zijn, zit daar geen viezigheid op? Als daar een stofophoping opzit, dan verhindert dat het inlaten van frisse lucht. Mocht dit alles niet het geval zijn, dan zijn er veel mogelijkheden om een lekkere geur in huis te verspreiden. Als je gaat kijken wat er zoal te koop is dan zal je verbazen hoeveel er leverbaar is. Alleen al voor in de WC zijn er al veel producten. Je kunt ook leuke dingen maken, bijvoorbeeld kruidnagels in een sinaasappel prikken, en deze ergens in huis plaatsen.

Geef een reactie