kast hout staal

Welke kast in welk interieur

Welke kast zet je neer in je woonkamer? Door je woonkamer op de juiste manier in te richten ontstaat persoonlijkheid in je woning. Kasten zijn een must om je spullen op te bergen maar ze voegen tegelijkertijd ook iets toe aan je woning. Dit artikel geeft uitleg over welke kast in welk interieur past.

kast hout staal

Een kast voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurmaterialen. Denk hierbij aan een kast hout staal die geheel gesloten mag zijn. Het stoere en robuuste gevoel mag ruimschoots aanwezig zijn als je kiest voor een kast in een industrieel interieur. Je mag ook kiezen voor donker staal of stenen elementen voor je kast. Ook zie je vaak open kasten van hout of staal in een industrieel interieur. De kast mag gezien worden inclusief de inhoud. De inhoud mag afgewisseld worden met leuke accessoires die iets van jezelf laten zien.

Een kast voor een modern interieur

In een modern interieur worden veel strakke vormen gezien. Het kubisme is hier een voorbeeld van en het kubisme staat voor veel kubusvormen en geometrie. Een kast die geheel strak is en waarbij de deuren nauwelijks zichtbaar zijn is hier een goed voorbeeld van. De strakke kast komt in veel diverse uitvoeringen. Een veel gebruikt materiaal in een modern interieur is hout. Het hout is vaak geverfd en kan iedere gewenste kleur krijgen. Een buffetkast voor een modern interieur heeft vaak een strak ontwerp waar gebruik gemaakt wordt van mat lak of dekkende lak in matte kleuren. De kleuren zwart en wit zijn veel aanwezig.

Een kast voor een landelijk interieur

Hou je van de klassieke stijl? De klassieke stijl straalt vaak luxe en elegantie uit. Denk aan het interieur van kastelen bij een klassiek interieur. In een klassiek interieur kan een kast met barok elementen zijn plek goed vinden. Een klassiek interieur kenmerkt zich vaak door veelal lichte kleuren. Een kast van massief hout is hier een goed voorbeeld van geschilderd in een lichte kleur. De kasten

Geef een reactie