Welke lamp voor welke kamer?

Verlichting is onmisbaar in ieder huis. Toch is een lamp kopen niet iets dat je zomaar eventjes doet. Er kan namelijk nogal wat bij komen kijken. Voor iedere kamer en gelegenheid is er wel een geschikte lamp te vinden. Toch zul je van tevoren even moeten bedenken waar je de lamp wilt gaan plaatsen en wat de functie van de lamp zal zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten verlichting te onderscheiden. Je leest er hieronder meer over, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Basisverlichting

Een ander woord voor algemene verlichting is basisverlichting. Deze verlichting geeft je een goed overzicht over de betreffende ruimte. Dit type lamp dient niet als sfeerverlichting, het is slechts functioneel. Je kunt basisverlichting kopen in de vorm van plafondlampen, wandlampen of hanglampen. 

Sfeerverlichting

Uiteraard wil je ook een goede sfeer in je woning. Om die reden is het goed om naast basisverlichting ook sfeerverlichting te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie tafellamp of vloerlamp. Niet alleen de lamp zelf, maar ook bijvoorbeeld de lampenkap heeft vaak invloed op de kleur van het licht. Het is dus leuk om hier eens mee te experimenteren, zodat je een unieke sfeer aan je interieur geeft. 

Taakverlichting

Soms is het zo dat je voor een bepaalde taak licht nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een boek lezen, dan is het goed om een tafel- of bureaulamp op de betreffende locatie neer te zetten. Ook een leeslampje die je naast je bed hangt, valt hieronder. 

Welke lamp kopen?

Twijfel je welke lamp je moet kopen? Logisch! Er is immers ontzettend veel keus. Ga je bijvoorbeeld voor een lamp van het merk Steinhauer van lampenshoponline.com, of hoef je niet per se een lamp van een goed merk? Neem eens een kijkje op het internet en je zult gegarandeerd een mooie lamp vinden die bij jouw woning past!

Geef een reactie