Werk thuis net zo makkelijk als op kantoor

De afgelopen jaren wordt er steeds meer thuis gewerkt, nu sinds de corona al helemaal. Je ontkomt er niet meer aan en thuiswerken wordt juist aangeraden. Dat betekend wel dat je je werk- en privéleven met elkaar gaat mengen. Je wil immers net zo goed thuis presteren als je voorheen op kantoor deed. Dus heb je moeite met concentreren? Dan is dit artikel voor jou gemaakt!

Kantoor aan huis

Net zoals op kantoor heb je ook thuis een plek nodig waar je kan werken, het liefst een aparte ruimte, maar als je dat niet hebt voldoet een bureau of eettafel ook. Je kan bij de thuiswerkwinkel terecht voor een bureau of bureaustoel. Als je geen mogelijkheid hebt om in een andere ruimte te werken dan waar je leeft, zijn er een paar dingen die je kan doen om de juiste balans te hebben tussen je werk en privé. 

Tips voor balans tussen werk en privé 

Er zijn wat dingen die je kan doen als thuiswerker om ervoor te zorgen dat je optimaal kan werken. Lees gauw verder voor de tips:

  • Sta in de ochtend op en doe je ochtendroutine alsof je daadwerkelijk naar kantoor toe zou gaan.
  • Zet alles wat je nodig hebt binnen handbereik van je werkplek, zodat je niet onnodig van je werk wordt gehaald.
  • Doe geen huishoudelijke taken tijdens werk, dit is alleen maar afleiding en de was zou je ook niet kunnen doen als je op kantoor zat.
  • Zorg er voor dat alles om je heen netjes is en niks je kan afleiden van je werk
  • Als je kinderen hebt die thuis zijn tijdens jouw werktijden, zodat er voor voldoende afleiding is voor de kinderen. Op deze manier kan jij je op je werk focussen. 
  • Tot slot zorg voor een goede werkplek op de website van thuiswerkwinkel.nl/ kan je je werkplek waar nodig upgraden.

Geef een reactie