zolder

Je zolder inrichten

Niet iedereen heeft een zolder, daarom mag je van geluk spreken als je deze extra ruimte wel hebt. Toch vinden veel mensen het lastig om met een zolder aan de slag te gaan en deze op de juiste manier in te richten. Om toch te profiteren van je zolder, geven wij tips hoe je hier een fijne leefruimte van kan maken. 

Ruimte leefbaar maken

Maak de ruimte op de zolder allereerst leefbaar. Hiermee bedoelen we dat de zolder goed geïsoleerd moet zijn en de vloer er goed in moet zitten. Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte uit te breiden en een dakkapel Utrecht te plaatsen. Dit kun je tegelijk met het isoleren aanpakken. Een dakkapel kun je door Verhoef dakramen laten plaatsen, wat ervoor zorgt dat er meer ruimte en licht wordt gecreëerd. 

Functie ruimte

Als de ruimte ook daadwerkelijk een extra is, dan zou je ervoor kunnen kiezen om er een woonkamer van te maken voor de kinderen of natuurlijk voor jezelf. Je kunt jezelf hier volledig laten gaan en je eigen creativiteit kwijt. Je kunt er ook voor kiezen om er een slaapkamer van te maken. Zorg er dit geval voor dat je gordijnen hebt wanneer er een raampartij is gebouwd in de zolder. Als de zolder genoeg ruimte biedt, kun je hier ook een wasruimte van maken. Hier kun je in alle rust de was doen en het staat ook niet in de weg in de rest van het huis. 

Schuine wanden

Een zolder heeft in 9 van de 10 gevallen schuine wanden. Let hiermee op wanneer je meubels koopt, niet alles kan namelijk tegen de wand aan staan. Grote kasten en hoge bedden zijn dus niet handig om op zolder te plaatsen. Een tip is om deze meubels op maat te laten maken, zodat deze perfect op zolder passen.

Geef een reactie